ENS FORMEM!

 

Al casal obert Sant Pau apostem per la formació continuada dels nostres infants i adolescents en relació amb el context social actual i el mateix entorn, és per això que durant aquestes darreres setmanes, hem estat realitzant un taller de feminisme amb els més grans.



L'adolescència és una etapa en la qual tenen un lloc important modificacions corporals, així com d'adaptació a noves estructures psicològiques i ambientals que condueixen de la infància a l'adultesa. D'aquesta manera, l'equip d'educadores vam veure important treballar a arrel del feminisme, conceptes com masclisme, identitat de gènere, sexe o patriarcat amb la creença ferma d'un model de coeducació i igualtat, per tal que puguin identificar aspectes i comportaments masclistes al seu voltant i educar-los en un nou model de masculinitat.




Per treballar i identificar els diferents rols i estereotips de gènere que ens envolten, hem realitzat dinàmiques grupals vivencials per tal de fomentar el pensament crític.


        

                                
                                        




Una de les sessions amb més èxit i on van estar més atentes, va ser quan A.D i R.B, dues joves que van formar part de l'espai casal obert, van vindre a explicar la seva experiència un cop fora del projecte, fent un recorregut dels seus estudis i de la seva inserció al món laboral. 


En elles van trobar unes referents de la seva comunitat amb qui connectar i veure's reflectides, mostrant una gran atenció i fent moltes preguntes.
                                                                           
                                                                                         













Per altra part, també hem tingut la gran sort de participar d'un altre taller amb el grup dels grans.

                              

Sempre que podem, realitzem formació socioeducativa i comunitària amb l'entorn, a través de la coordinació amb els diferents centres entitats i espais, en aquest cas, amb els agents cívics del barri, que ens van oferir un taller per treballar  conceptes com: convivència, desigualtat i mediació.








Els tallers amb professionals externs solen ser garantia d'èxit i en aquest cas, van estar atents i participatius. Van sorgir grans aportacions i reflexions i els vam felicitar per la seva implicació i bona feina.


                





          Formació constant per al creixement personal. Seguim!

Comentaris